Vejret

Vejret

Andalusien ligger i subtropisk område og kan prale af mere end 300 solskinsdage om året med en gennemsnitstemperatur på 29 ºC om sommeren og 17 ºC om vinteren.

Den aktuelle temperatur i Cómpeta kan findes på Aemet Cómpeta.

Kort om årstiderne i Andalusien

Foråret er klart den smukkeste årstid i Andalusien, hvor naturen er grøn og frodig med et væld af blomster. På vores (natur-)grund står de store figenkaktusser med store gule blomster og der vokser gule og violette blomster på al bar jord, f.eks. ærteblomster. Pelargonier, jasminer, roser og mange eksotiske blomster er på det højeste, inden sommeren kommer og svider det meste af. Vejret er som en dansk sommer, når den er bedst med temperaturer, der nemt kan komme op på 25 grader. Det er aldrig for varmt til den aktive ferie og alligevel kommer man hjem fuld af energi og med en dejlig kulør - helt klart vores foretrukne årstid at feriere i Spanien på. Der er altid liv på barer og restauranter, men der bliver aldrig overfyldt om foråret.

Sommeren er varm og dejlig, og man kan altid være sikker på, at vejret er perfekt til alle udendørs aktiviteter. Sommeren er perfekt til en god og afslappende bade- eller familieferie. Husk solcremen og stråhatten - solen er virkelig hård fra juni til august. De store fysiske udfoldelser skal man dog nok holde igen med i middagstimerne, undtagen hvis de foregår i poolen. Oppe i bjergene, hvor Finca Laberinto ligger, kan temperaturen midt på dagen nå op på omkring 30-35 grader men sjældent mere, og ofte er der en frisk vind, som gør at temperaturen alligevel føles behagelig. Nattemperaturen ligger på 17-20 grader.

Efteråret står for en meget klar blå himmel og ikke mindst horisont ud over Middelhavet. Ved den første regn begynder alt at pible op ad jorden igen - også de planter, vi forlængst troede var tørret væk henover sommeren. Duggen begynder at falde ved solnedgang i midten af september, men dagene er stadig meget lange og ligesom i foråret, er det stadig dejlig varmt, men ikke længere bagende midt på dagen. Med en trøje kan man stadig sidde ude om aftenen. Vi har haft gæster i huset, som har siddet ude om spist morgenmad hver dag i hele november - langt væk fra novembermørket i Danmark.

Vinterens højdepunkt er, når mandeltræerne blomstrer og dækker en del af Andalusiens bjergsider med hvide skyer. Et meget smukt syn, som man kan opleve fra midten af januar til begyndelsen af februar. Appelsin- og citrontræerne står nu på site højeste fuld af modne frugter, og står træerne tæt på vejen, kan man opleve nærmest at køre rundt i alle de for os nordboere dyrebare lækkerier. I vintermånederne vil der være sne på bjergtoppene bagved Competa, samtidig med at mange stadig nyder at ligge ved strandene og tage en hurtig dukkert i Middelhavet. Solen skinner stadig rigtig meget, og man vil oftest kunne finde en lun plet i solen i middagstunden, også oppe i bjergene.

Kontakt tlf.: +45 28872821 e-mail: kontakt@fincalaberinto.com © copyright 2016 - 2017
El Registro de Turismo de Andalucia CR/MA/01326