Udflugter og kultur

Udflugter og kultur


Fabrica de la Luz
Fabrica de la Luz er et meget smukt picnic område 10 minutters kørsel fra Cómpeta, som også kan benyttes som udgangspunkt for vandreture i Parque Natural de los Sierra Almajara. Området er specielt smukt, når alle de mange lyserøde nerier blomstrer i sommerperioden. Se også omtalen af Fabrica de la Luz her Fabrica de la Luz. I finder op til naturparken ved at køre til Canillas de Albaida og herefter køre opad. På et tidspunkt dukker der skilte op med ordet ”Recreativare”, som I skal følge.Acebuchal
Den fortabte by ligger smukt i en dal i naturparken og midt imellem Cómpeta og Frigiliana på den gamle muldyrsrute mellem Málaga og Granada. Landsbyen er mest kendt for sin rolle under den spanske borgerkrig, hvor borgerne fik skyld for at huse guerillasoldater. Byen blev ryddet af Franco's styrker i 1948 og har indtil for nyligt blot været en by bestående af ruiner. Byen er nu næsten genopbygget af iværksætterene Antonio "El Zumbo". Byen har en god restaurant drevet af Antonio's familie Bar Acebuchal. Acebuchal nås nemmest fra Frigiliana med mindre, man har modet på at tage grusvejen fra Cómpeta enten på gåben eller i en firhjulstrækker. I Frigiliana køres vest om byen. Et par kilometer nord for byen finder I et skilt til højre mod Restaurant Acebuchal. Herefter følges skiltene på Acebuchal.

Den smukke og engang fortabte by, Acebuthal

Drypstenshulerne i Nerja
Nogle af verdens smukkeste drypstenshuler findes i byen Maro øst for Nerja. I juli holdes en årlig koncert i hulerne – prøv at få billetter, selv om man skal være hurtig. Akustikken er fantastisk, så und jer selv den oplevelse.

Heldagsudflugter

Kongestien, El Caminito del Rey
Kongestien er en nyåbnet og allerede meget besøgt attraktion, hvor man har renoveret den gamle kongesti i bjergpasset, Desfiladero de los Gaitanes i El Chorro området nord for Malaga. Stien blev oprindeligt brugt af arbejderne på de to vandværker i området, men er døbt kongestien efter kong Alonso, som indviede den oprindelige sti i 1921.
Selve turen er ca. 7 km lang og er en fantastisk naturoplevelse, hvor man vandrer flere hundrede meter oppe på klipperne. Stien var oprindeligt hugget ind i klipperne og mange har sat livet til her, men i dag er stien bred og komfortabel og en mild højdeskræk skal ikke forhindre jer i at gå turen.
Billetter til Kongestien kan købes via dette link: Caminito del Rey. Vælg engelsk version i højre øverste hjørne. Siden er en blanding af engelsk og spansk. Sjovt nok er der flere billetter ledige på den engelske side end den spanske, hvis I er uheldige og kommer ind på den. Billetterne bliver iøvrigt frigivet i ryk, så fortvivl ikke, hvis I ikke kan finde ledige billetter et stykke frem i tiden, men prøv igen lidt sennere.
Læs flere detaljer om turen (på dansk) på denne side: Praktiske oplysninger om turen på Caminito del Rey. Nederst på siden finder I en del spørgsmål med besvarelser.
Vælg turen fra Ardales, som giver et flot udgangspunkt for turen. Vælg så vidt muligt ikke en tur midt på dagen af hensyn til varmen. Regn iøvrigt med et par timers kørsel for at komme derop. Det er nok i overkanten, men I skal også finde parkeringsplads, så i sidste ende passer det.

Mijas
Mijas er også værd at besøge, selv om der er mange turister. Sæt en halv eller hel dag af til at opleve stemningen. Mijas kaldes ”Den Hvide By”, og den ligger lidt inde i landet vest for Malaga. Her er masser af restauranter og desuden muligheder for at købe lædervarer, keramik og broderede duge, som området er så kendt for. Æseltaxier er også en mulighed.

Alhambra, ”Det Røde Slot”
Står den på heldagstur og historie er Granada valget. Granada ligger for foden af bjergene Sierra Nevada og byder på masser af charme og stemning. Besøg Granadas – og Spaniens - største attraktion, Alhambra ”Det Røde Slot”, der er et maurisk slot bygget mellem 1250 og 1350. Bygningerne og omgivelserne er ualmindelig smukke, og det er ikke uden grund, at det er kommet på UNESCOs Verdensarvliste.
Bestlling af billetter er et kapitel for sig. Det anbefales, at man køber billetter på nettet og i god tid!. Billetterne hentes efterfølgende ved pengeautomaten i La Caixa i Torrox på vej til Granada (ikke i Cómpeta), så slipper man for den lange kø ved Alhambra. Bestil billetterne på denne side Alhambra. Bestil også billetter til Nasrid paladset, der er højdepunktet i oplevelsen.
Når I kører til eller fra Granada kan det anbefales at vælge den gamle vej mellem Almunecar og Granada, kaldet la Cabra (A 4050). Turen er usigelig smuk med en fantastisk udsigt over bjergene og Middelhavet. Se også beskrivelsen på La Cabra. Artiklen er på side 64-67.

Málaga
I Malaga, som ved nærmere eftersyn er en smuk by, kan det nyrenoverede Museo Picasso friste, eller tyrefægtning og fodboldkampe på El Statio del Futbol kan stå på programmet. Se også artiklen "24 timer i Malaga" fra Berlinske tidende: 24 timer i Malaga.
Den botaniske have nord for Málaga, Jardin Botanico Conception, er værd at besøge. Haven er manfoldig med mange tropiske planter, og en stor del af den er ekstrem frodig, og man kan ikke undgå at få fornemmelsen af at være en en jungle med floder og vandfald. Yderligere information kan findes på hjemmesiden Jardin Botanico Conception.
Er I til store lystyachter og hurtige biler, så er Puerto Banus stedet, men husk at tage den store pung med - det er ikke billigt.Patioerne i Cordoba
Córdobas er kendt for sine mange blomstrende gårdhaver. Haverne kan ses på den årlige festival i den første halvdel af maj. Festvallens egen hjemmeside findes her Patioerne i Corboda. Siden er på spansk.Rio Guadalhorce, El Chorro og Caminito del Rey
De 3 søer er et meget smukt naturområde med en op til 400 meter dyb slugt, hvor floden Rio Guadalhorce skærer sig igennem bjergene. 'Dødsruten', El Caminito del Rey, en af verdens farligste gangstier, El Caminito del Rey (Kongevejen) ligger i El Chorro. Den er genåbnet i en nyrenoveret, sikker version, og turen er hurtigt blevet en af Spaniens største turistattraktioner og for at få billetter, skal man være tidligt ude. Billetterne kan bestilles på hjemmesiden, El Caminito del Rey, hvor I også kan få ydeligere information om ruten. På linket Om El Caminito del Rey kan I finde diverse små videoer om turen.

El Torcal
På samme udflugt kan I besøg de fantastisk formede klippeformationer i El Torcal. Området ligger på toppen af et 1.330 m højt bjerg syd for Antequera, og stedet er bestemt også et besøg værd. Her kan man gå vandreture gennem en labyrint af sandstensklipper, der af vores unger er døbt "pandekagebjergene".

Ronda
Sidst men ikke mindst kan vi varmt anbefale byen Ronda nordvest for Malaga. Byen ligger på toppen af et bjerg med en dramatisk placering på klippekanten. Ronda huser også Spaniens ældste runde tyrefægterarena.

Se afstande fra Cómpeta til de nævnte områder under Afstande.

Kontakt tlf.: +45 28872821 e-mail: kontakt@fincalaberinto.com © copyright 2016 - 2017
El Registro de Turismo de Andalucia CR/MA/01326